آبشار کبودوال | عاشقان طبیعت ایران | بزرگترین آبشار خزه‌ای ایران

آبشار کبودوال

آبشار کبودوال

آبشار کبودوال و مناظر اطرافش تا حدی زیبا و مسحورکننده است که گویی قسمتی از بهشت بر روی زمین به جا مانده است. آبشار کبودوال را با عنوان بزرگترین آبشار خزه‌ای ایران نیز می‌شناسند.

ارتفاع آبشار کبودوال ۶ متر است. آبشار کبودوال در شمال استان گلستان در نزدیکی علی‌­آباد کتول قرار گرفته است و دارای آبی سرد و قابل شرب است. آبشار کبودوال به لطف قرار گرفتن در ارتفاعات ناچیزی از سطح دریا و نزدیک بودنش به شهر، دارای آب و هوایی بسیار معتدل می‌باشد. آبشارهای کوچک و بزرگ زیادی در امتداد رودخانه کبودوال یافت می‌­شود که در زیر هریک حوضچه‌هایی به وجود آمده، حوضچه‌هایی استخرگونه و مناسب برای شنا و آبتنی.

آبشار کبودوال | عاشقان طبیعت ایران | بزرگترین آبشار خزه‌ای ایران
آبشار کبودوال / بزرگترین آبشار خزه‌ای ایران

آب این آبشار چنان زلال و صدای حرکت آب در میان سکوت جنگل چنان دلنواز است که تجربه بودن در بهشت را البته بر روی زمین برایتان فراهم آورده است. این منطقه در تمام فصول زیبایی خاص خود را دارد ولی توجه داشته باشید چنانچه قصد بازدید از آن را در فصل پاییز و زمستان دارید، همراه داشتن لباس گرم، کفش مناسب و زنجیر چرخ برای اتومبیل را به هیچ وجه فراموش نکنید.

آبشار‌های زیادی در استان گلستان، گیلان، مازندران و لرستان وجود دارند. تمام این آبشار‌ها ظاهری سنگی داشته و به شما حس شتابزدگی را القاء می‌کند. اما در مورد آبشار کبودوال داستان اینطور نیست. آب رودخانه کبودوال زمانی که به این آبشار می‌رسد، به آرامی از بین سنگ‌هایی که روی آنها خزه بسته، پایین می‌آید. تلفیق جاری شدن آبی زلال در بین خزه‌های سبز واقعا تصویری نیست که بتوان آن را فراموش کرد. آب این آبشار از چشمه‌های جنوبی کوه هارون سرچشمه می‌­گیرد.

آبشار کبودوال تنها آبشار خزه‌ای ایران و گفته می‌شود بزرگترین آبشار تمام خزه‌ای جهان است.

آبشار کبودوال | عاشقان طبیعت ایران | بزرگترین آبشار خزه‌ای ایران
آبشار خزه‌ای کبودوال / علی‌آباد کتول / استان گلستان

دسترسی به آبشار کبودوال

در ابتدا باید وارد استان گلستان و شهر علی آباد کتول که حدود ۳۸ کیلومتری گرگان است شوید. کافیست خودتان را به جنوب‌شرقی شهر برسانید تا تابلوی پارک جنگلی کبودوال را ببینید. در ابتدای جاده فرعی یک سد خاکی هست که دریاچه ایجاد شده در پشت آن با اسم سد خاکی و دریاچه زرین گل در نقشه گوگل ثبت شده است.

بعد از آن در حدود یکربع ساعت در مسیر جنگلی به پیش رفته تا پس از گذشتن از عوارضی منطقه به پارکینگ خواهید رسید. در اینجا باید خودروی خود را پارک کرده و به دل جنگل بزنید. با حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه پیاده‌روی به آبشار خواهید رسید. در ابتدا یک رستوران هست و بعد از آن مسیر باریک و صرفا بصورت پاکوب خواهد بود.

آبشار کبودوال | عاشقان طبیعت ایران | بزرگترین آبشار خزه‌ای ایران
موقعیت مکانی آبشار کبودوال

به یک پل سنگی بسیار زیبا خواهید رسید که از روی رودخانه گذر کرده است. بسیاری از افراد که اولین بار است این منطقه را می‌بینند، فورا دوربین به دست شده و از مناظر اطراف و پل عکس برداری می‌کنند، اما نمی‌دانند که چه بهشتی در انتظار آنهاست و این زیبایی تنها همانند پیش غذای یک شام خوشمزه است!

برخی افراد این منطقه را پارک حفاظت شده کبودوال و برخی دیگر جنگلی بکر می‌دانند. البته واقعا اینکه آنجا را بکر دانست کمی اغراق است، زیرا تردد زیادی به این منطقه می‌شود و امکانات رفاهی و خدماتی در آنجا وجود دارند.

آبشار کبودوال | عاشقان طبیعت ایران | بزرگترین آبشار خزه‌ای ایران
پل سنگی در مسیر آبشار کبودوال / عکاس: محمد قجر

در حقیقت اگر با سرعت آرام حرکت کنید، شاید حدود ۳۰ دقیقه پیاده‌روی لازم است تا به آبشار برسید. در نتیجه بهتر است کفش مخصوص پیاده‌روی بپوشید. البته فراموش نکنید که رطوبت هوای منطقه زیاد است و ممکن است روی سنگ‌ها لیز بخورید، به همین دلیل کفش‌هایی بپوشید که جلوی لیز خوردن شما را بگیرند.

از طرف دیگر احتمال بارندگی در این منطقه نیز بسیار زیاد است. به همین دلیل ترجیحا لبا‌س‌های بادگیر و ضدآب بپوشید و یا چند دست لباس همراه داشته باشید.

برای محافظت از وسایل دیجیتالی خود همانند دوربین، تبلت و یا تلفن همراه، آنها را داخل زیپ کیپ قرار داده و دور آنها را دستمال بگذارید. ترجیحا این وسایل را در مرکز کوله پشتی خود قرار دهید تا در صورت سقوط نیز آسیب نبینند.

آبشار کبودوال | عاشقان طبیعت ایران | بزرگترین آبشار خزه‌ای ایران
سد خاکی و دریاچه زرین گل / عکاس: محمد قجر

امکانات رفاهی و خدماتی آبشار کبودوال

از نظر امکانات رفاهی و خدماتی باید گفت که امکان خرید غذا و یا چنین مواردی در اینجا وجود ندارد. تنها موارد رفاهی و خدماتی سرویس‌های بهداشتی مناسبی هستند که در طی مسیر تعبیه شده‌اند و آلاچیق‌ها و سکو‌هایی که می‌توانید روی آنها استراحت کنید. البته سنگ فرش کردن زمین تا رسیدن به آبشار باعث شده تا هم مسیر را گم نکنید و هم اینکه پیاده‌روی راحتی داشته باشید.

علاوه بر این شما می‌توانید در مکان‌های مخصوص نماز خود را به جای بیاورید. یکی از مزایای مهم اینجا وجود پارکینگی ایمن است. شما می‌توانید با خیالی آسوده خودروی خود را در پارکینگ قرار داده و با کمی پیاده‌روی خودتان را به آبشار کبودوال برسانید.

آبشار کبودوال | عاشقان طبیعت ایران | بزرگترین آبشار خزه‌ای ایران
مسیر پیاده‌روی آبشار کبودوال

بهترین فصل بازدید از آبشار کبودوال

زیبایی‌های آبشار کبودوال آنقدر هست که نمی‌توان فصل خاصی را برای بازدید از آن معرفی کرد. البته باید گفت رایج‌ترین فصل برای بازدید از این آبشار خزه‌ای، فصل بهار و تابستان است. در تابستان هوای این منطقه اصلا گرم نیست و بازدید از این آبشار را لذت‌بخش خواهد کرد. اما این بدان معنا نیست که در فصل پاییز یا زمستان نباید از آن بازدید کرد.

آبشار کبودوال | عاشقان طبیعت ایران | بزرگترین آبشار خزه‌ای ایران
پاییز در پارک جنگلی کبودوال / عکاس: مازیار محمدیان

برخی مناطق طبیعی، به عنوان مثال تنگه واشی، در زمستان آنقدر سرد می‌شود که اصلا نمی‌توان از آن بازدید کرد، اما هوای منطقه کبودوال همیشه معتدل است. فصل پاییز انگار خداوند دست به کار می‌شود و به جای رنگ سبز از هزاران رنگ دیگر استفاده می‌کند. برگ‌های زرد و نارنجی درختان روی حوضچه زیر آبشار می‌نشینند و با تلاطم آب تکان می‌خورند. صحنه‌هایی که در فصل پاییز خواهید دید را در هیچ فصلی نمی‌توانید مشاهده کنید.

آبشار کبودوال | عاشقان طبیعت ایران | بزرگترین آبشار خزه‌ای ایران
چهره زمستانی آبشار کبودوال

فصل زمستان نیز قطعا هوا کمی از پاییز سردتر است. تنها مشکلی که ممکن است زمستان برای شما به وجود بیاورد، لیز شدن زمین و احتمال سر خوردن روی برف است که با پوشیدن یک جفت کفش مخصوص، مشکلی نخواهد بود. در فصل زمستان برف همه جا را سفید پوش می‌کند و همه جا را سکوت فرا می‌گیرد. تنها صدایی که به گوش شما می‌رسد، صدای آب است. در نتیجه بهتر است هر بار در یک فصل طعم زیبایی اینجا را بچشید.

نویسنده: علیرضا مشرقی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۲ میانگین: ۵]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *