فیلبند بهشتی بر فراز ابرها

فیلبند بهشتی بر فراز ابرها

از مرتفعترین ییلاقهای استان مازندران، روستای فیلبند است که در جنوب بابل در بخش بندپی غربی، واقع شده است. ارتفاع این ییلاق رویایی بیش از ۲۳۰۰ متر از سطح دریا می‌باشد به طوری که در اکثر مواقع دریای ابر در زیر پای شماست.

در این روستا، در فصل‌های بهار و پاییز امکان اینکه شما در یک نیم روز، بیشتر پدیده‌های جوی از قبیل: ابر، مه، باران، برف، تگرگ، رگبار و ناگهان رنگین‌کمان و هوای آفتابی را مشاهده کنید وجود دارد.

فیلبند | عاشقان طبیعت ایران
روستای فیلبند در دهستان خوش‌رود قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸ نفر (۴خانوار)؛ و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، کمتر از ۳ خانوار بوده‌است. فیلبند، ییلاق اهالی روستای دیواملکشاه است که از دیرباز در ماه‌های گرم سال به آنجا می‌رفتند.

مراتع حوالی فیلبند در فصل گرم سال، چراگاه دام‌های اهالی دیواملکشاه‌ است. فیلبند به دلیل سوز و سرما و بارش برف شدید، در طی مدت زمستان از سکنه خالی می‌شود. فیلبند واقع در شرق رودخانه هراز با ارتفاع ۲۳۵۸ متر از سطح دریا در ۵۲ درجه و ۳۱ دقیقه طول شرقی و ۳۶ درجه و ۹ دقیقه عرض شمالی، در ۴۵ کیلومتری جنوب شهرستان بابل قرار گرفته است.

فیلبند | عاشقان طبیعت ایران

زمستان در فیلبند زود آغاز و نزدیک به هفت ماه از سال همه جا پوشیده از برف می‌شود به طوری که راه‌های ارتباطی مسدود می‌شود و تقریبا این روستا خالی از سکنه می‌گردد. در بهار با جاری شدن رودخانه‌ها روستا جانی دوباره می‌گیرد و گردشگران به این ییلاق سفر می‌کنند.

این ‌روستا از چندین چشمه آب‌معدنی برخوردار است که برخی از آنها بسیار کوچکند. چشمه لار یکی از چشمه‌های کوچک این روستا به حساب می‌آید که دارای املاح معدنی بسیار خوبی برای بر‌طرف‌کردن درد‌های کلیه می‌باشد.

فیلبند | عاشقان طبیعت ایران

موقعیت جغرافیایی روستای فیلبند

روستای فیلبند در جنوب غربی شهرستان بابل و در بخش بندپی غربی، از جنوب به روستاهای ورزنه و نشل، از جنوب شرقی به روستاهای شیخ موسی، نیراسم و پاریجان و از شمال غربی به روستای سنگ چال ختم می‌شود.

این روستا به دلیل ارتفاع زیاد آن از سطح دریا زمستان‌هایی سخت و با بارش برف سنگین همراه است و شاید یکی از دلایل نامگذاری این روستا هم همین باشد. در تابستان‌ها این روستا دارای هوای بسیار مطلوبی است که پذیرای مسافرانی بسیار و همچنین کوهنوردان می‌باشد.

فیلبند | عاشقان طبیعت ایران

گونه‌های درختی

به دلیل سرمای شدید پاییز و زمستان، درختان رشد چندانی در فیلبند ندارند. از درختان تنها گونه‌های سیاه‌ریشه مانند آلوچه ترش، زرشک کوهی و انگور کوهی (به گویش محلی: گالش انگیر) و نیز درخت ون در آن می‌رویند. کشت درختانی چون گردو، فندق، سیب و آلبالو ناموفق بوده است و رشد اندکی دارند.

فیلبند | عاشقان طبیعت ایران

دسترسی به فیلبند

مسیر ماشین‌رو که به فیلبند ختم می‌شود، جاده فرعی «منگل – چلاو» در مسیر جاده هراز (یک کیلومتر بعد از اولین تونل بعد از پلیس راه آمل می‌باشد که تماما آسفالت بوده و جاده‌های اصلی داخل محل نیز آسفالت می‌باشد. راه مال روی «کَرمیناپِی» نیز برای رسیدن به این روستا وجود دارد که از روستای دیوا و حدود ۳۰ کیلومتر و جنگلی می‌باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *